Preview Mode Links will not work in preview mode

Ingen hinner fram

Jun 30, 2021

Terminens sista avsnitt blir en fotbollsspecial. Om religiösa målgester i Em, fotbollsgudstjänster, alibilöpningar och tv-räddningar. Tack för den här terminen, vi hörs igen till hösten!


Jun 23, 2021

Tillsammans med Else Blomgren, präst i Göteborg och initiativtagare till Kristamässan fortsätter vi samtalet om kön som pågått under våren och som kretsat kring Kajsa Ekis Ekmans bok, feminism och trans. Else går igenom historiken i hur det tänkts kring kön tidigare och hur det kan tänkas nu med hjälp av...


Jun 16, 2021

Vi firar 100 avsnitt och passar på att gå igenom poddens historia. Vad har hänt under årens lopp? Vad har vi sagt? Vilka har gästat? Vilka är de populäraste avsnitten och vilket är det minst populära? Dessutom analyserar Ludvig och Pontus varandras teologi, ett riktigt bromance-moment du inte vill...


Jun 9, 2021

I veckans avsnitt pratar vi om Skapelsen. Lite om Göteborgs skapelse, men mest om de inledande sidorna i Bibeln, det som också kallas Genesis. Om existensen, skulden, könen, ekologin och de hemliga sanningar som kanske ligger dolda i texten.  


Jun 2, 2021

Nino Mick, poet, författare och transperson, gästar studion för ett samtal om debatten som blossat upp efter Kajsa Ekis Ekmans bok om feminism och kön. Ett samtal om språket, politiken, Svenska kyrkans brev till transpersoner och en Gud med könsdysfori.