Preview Mode Links will not work in preview mode

Ingen hinner fram

Dec 21, 2022

Årets sista avsnitt är en liten julspecial om julkonserter, luciatåg och inkarnationens mysterium. Pontus har svårt för de alltför perfekta luciatågen och julkonserterna och längtar efter lite liv och nerv i det hela. Ludvig funderar över om man verkligen kan säga att man gillar julen och har några tankar om...


Dec 14, 2022

I veckans avsnitt välkomnar vi Svenska kyrkans nya ärkebiskop Martin Modéus genom att försöka ge en liten bild av vem han är. Något som ganska snart mynnade ut i ett samtal om Guds väsen: om relation, treenighet och avstånd.


Dec 14, 2022

Efter ett litet uppehåll är vi tillbaks med ett avsnitt om fotboll och mystik. Först VM i Qatar, vad säger det om fotbollens tillstånd idag och var finns den riktiga fotbollen? Sen om uppmärksamhet som religiös praktik och vad Simone Weil skulle sagt om vårt beteende på sociala medier.


Dec 7, 2022

Julraseriernas tid är här! Gamla ärkebiskopar rasar över kyrkor som säljs, körledare rasar över en patriarkal kyrka och psalmer som sjungs för högt och kulturskribenter rasar över förenklade Lucia-sånger och den nya Fader Vår. I veckans avsnitt rasar vi över alla som rasar. 


Nov 30, 2022

Vilka skall vi viga i kyrkan och varför? Vilka präster och vilka par skall vigas? Detta är en fråga som diskuterats under hösten och därför är Lars Gårdfeldt återigen gäst i podden och berättar om kyrkomötets beslut, om hans egna beslut samt ger en liten rapport från OAS-rörelsens möte i samma fråga....