Preview Mode Links will not work in preview mode

Ingen hinner fram

Feb 23, 2022

Veckans avsnitt fokuserar på en av Sveriges mest inflytelserika teologer under de senaste 40 åren: Ingela "Pling" Forsman och hennes texter i Melodifestivalen. Texter som sjungits på vigslar, dop och begravningar. Vad är det för andlighet som ligger i dom?


Feb 16, 2022

I veckans avsnitt gästas vi av Petra Hellberg, sjuksköterska i den palliativa vården (vård i livets slutskede). Hon har också skrivit boken "I mina händer" där hon beskriver döden både krasst, kroppsligt och poetiskt. Ett samtal om att arbeta i livets gränssituationer. Om döden, sorg, tystnad och kroppslighet.


Feb 9, 2022

I veckans avsnitt försöker vi reda ut turerna kring vad som egentligen har hänt kring den historiska händelsen med avkragningen av biskopen i Visby Stift. Handlar det om moralpanik, eller ligger det något annat bakom? Dessutom blickar vi österut, mot Ryssland och dess avdankade skönhet.  


Feb 2, 2022

I veckans avsnitt pratar Ludvig om mystiken, om Jesus och den "estetiska ingivelsen" utifrån några tankar från konstnären och mystikern Ivan Aguéli. Pontus pratar om det amerikanska förhållningsättet till tro och kyrka i SVTs "Allt för Sverige".