Preview Mode Links will not work in preview mode

Ingen hinner fram

Mar 30, 2022

I veckans avsnitt sitter vi hemma hos artisten Tomas Andersson Wij och pratar om musik, tro och onda andar. Ett samtal om ett livslångt sökande, om en Gud i förändring, om textrader som drabbar och om döden.


Mar 23, 2022

Veckans avsnitt kretsar bitvis kring Carola och Runar (samt deras djur) men också om "Förlustens konst" en essä av Lars Norén om Gunnel Wåhlstrands konst. Om den frånvarande närvaron, om det som gått förlorat, och om Gud som ett namn för den förlusten.


Mar 16, 2022

Gäst i veckan: Vera Stremkovskaya, författare och föreläsare. Vera är född i Ryssland, har arbetat som advokat för mänskliga rättigheter i Belarus och är sedan 2008 bosatt i Sverige. Tillsammans med henne pratar vi om läget i Ukraina och Ryssland, om historien sedan Sovjets upplösning och om det...


Mar 9, 2022

Rysslands invasion av Ukraina handlar förstås om land, makt och pengar. Men det är också en strid om historien och ett försök att återupprätta "det heliga Ryssland" och tsarväldet som dominerade fram till 1917. I det projektet är kyrkan en viktig pusselbit. Det handlar veckans avsnitt om. 


Mar 2, 2022

I veckans avsnitt sätter vi tänderna i debatten om Svenska kyrkans identitet som seglar upp med jämna mellanrum. Den här gången initierad av Joel Halldorf i Expressen. Ett samtal om identitet, pinsamhet, katolicism, trans, burkskratt, Peter Lemarc och ambivalens.