Preview Mode Links will not work in preview mode

Ingen hinner fram

Oct 26, 2022

I veckans avsnitt diskuterar Ludvig och Pontus ordet vandel och hur det används som signalpolitik hos Sveriges nya regering. Dessutom går vi igenom Codex Ethicus - en slags etisk hjälp till präster och diakoner så att de skall undvika att drabbas av bristande vandel. Etik, moral, politik och lite fridshälsning.


Oct 19, 2022

I veckans avsnitt diskuterar vi Sveriges andre vice talman Julia Kronlid (SD) och hur den fundamentalistiska skapelsetron hänger ihop med Sverigedemokraternas projekt. Dessutom lite om fader Abraham och hans fyra söner samt hur man bäst firar en 80-åring.


Oct 12, 2022

Författarsamtal från Carl Johans kyrka med Caroline Ringskog Ferrada-Noli, poddare, tv-producent och författare, kring hennes senaste bok "De e kroniskt". Ett samtal om smärta och lidande, om tyngden av att vara människa, om världen, Gud och en smutsig Jesus.


Oct 5, 2022

Ludvig avlägger rapport från Bokmässan som efter några pandemi-år är sig lik igen: om att läsa och skriva som ensamaktiviteter och om samhällets ovana vid lidande och sorg. Dessutom: Varför är alla biskopar bröder och varför tänder alla präster ljus i media?