Preview Mode Links will not work in preview mode

Ingen hinner fram

May 31, 2023

Förluster präglar veckans avsnitt. Pontus berättar om förlusten av sin pappa, Gunnar Bäckström, som dog nyligen. Om att sörja som präst, om ett långsamt farväl och om en man som inte gillade byråkraterna i Stockholm. Dessutom berättar vi något om poddens framtid.


May 24, 2023

I veckans avsnitt gästas podden av teologen, författaren, prästen och f.d. ärkebiskopen KG Hammar. Det blir ett samtal om hans tid som präst och som ärkebiskop i Svenska kyrkan, men framförallt ett samtal om tillvarons poesi och religion som konstart ufifrån KGs tankar om kyrkans mystik, om Dag...


May 17, 2023

Superhjältefilmerna tar över världen, eller i alla fall vita duken. Kritiken mot filmerna kommer inte bara från filmkritiker utan även från journalister och forskare som menar att filmerna är dåliga för demokratin. Men om superhjältar är dåliga för demokratin, kan då Jesus vara dålig för teologin?May 10, 2023

I veckans avsnitt gästas podden av Eric Schüldt, journalist, programledare, poddare och skribent. Det blir ett samtal om ett livslångt sökande, som inte slutar även om man kommit fram. Om en längtan efter något mer, om att tro på mirakel och om Gud som farfar och att bli kvinna i kyrkan. 


May 4, 2023

I veckans avsnitt uppmärksammar vi två giganter som gått ur tiden: Martin Lönnebo och Jerry Springer. Men mest handlar avsnittet om artisten Nick Cave och hans tankar om tro, tvivel, poetisk sanning och om en Gud som är tillräcklig.