Preview Mode Links will not work in preview mode

Ingen hinner fram

Dec 7, 2022

Julraseriernas tid är här! Gamla ärkebiskopar rasar över kyrkor som säljs, körledare rasar över en patriarkal kyrka och psalmer som sjungs för högt och kulturskribenter rasar över förenklade Lucia-sånger och den nya Fader Vår. I veckans avsnitt rasar vi över alla som rasar. 


Nov 30, 2022

Vilka skall vi viga i kyrkan och varför? Vilka präster och vilka par skall vigas? Detta är en fråga som diskuterats under hösten och därför är Lars Gårdfeldt återigen gäst i podden och berättar om kyrkomötets beslut, om hans egna beslut samt ger en liten rapport från OAS-rörelsens möte i samma fråga....


Nov 23, 2022

Efter ett litet uppehåll är vi tillbaks med ett avsnitt om fotboll och mystik. Först VM i Qatar, vad säger det om fotbollens tillstånd idag och var finns den riktiga fotbollen? Sen om uppmärksamhet som religiös praktik och vad Simone Weil skulle sagt om vårt beteende på sociala medier.


Nov 2, 2022

Vad är det för vägg som hindrar oss att leva för evigt? Lagom till Allhelgonahelgen tar vi oss i veckans avsnitt an det eviga livet. Utifrån Nobelmuseets utställning "Evigt liv" på Liljevalchs samt texter av Karl-Ove Knausgård går vi igenom det eviga livets historia och särskiljer två former av liv. Vad är...


Oct 26, 2022

I veckans avsnitt diskuterar Ludvig och Pontus ordet vandel och hur det används som signalpolitik hos Sveriges nya regering. Dessutom går vi igenom Codex Ethicus - en slags etisk hjälp till präster och diakoner så att de skall undvika att drabbas av bristande vandel. Etik, moral, politik och lite fridshälsning.