Preview Mode Links will not work in preview mode

Ingen hinner fram

Dec 29, 2021

Årets sista avsnitt och vi diskuterar återigen covid. Pontus funderar över covidpass och vaccinmotstånd som ett sätt att stå ut med lidande? Dessutom funderar Ludvig över trasiga lyktstolpar, meningslösa jobb och kapitalismens baksidor.


Dec 22, 2021

Varför är Dag Sandahl så intresserad av Pontus morfar? Varför njuter Pontus så mycket av att spela en ondskefull tyrann inför småbarn? Varför är den existentiella ensamheten så närvarande i årets julkalender? Tre frågor som definitivt inte får sitt svar i veckans avsnitt. Men det är alltid något.


Dec 15, 2021

Veckans avsnitt är en inspelning från konferensen "En dag om kristen feminism" där Pontus och Ludvig samtalar med Anna Ardin, diakon och författare samt Sara Waldenfors, präst och poddare om #metoo och #vardeljus. Ett samtal om dålig teologi, sexualneuroser, gråzoner och heliga madonnor.


Dec 8, 2021

I veckans avsnitt gästas vi av Daniel Tisell, präst och kyrkopolitiker. Tillsammans pratar vi om det beslut som han låg bakom och som kyrkomötet tog om att "lyfta frågan om att granska folkrättens tillämpning i Israel och Palestina". Ett samtal om apartheid, antisemitism, palestinska kristna och den senaste...


Dec 1, 2021

I veckans avsnitt utvecklar Pontus sin version av "Gud som haver" som passar fler. Ludvig återkommer till den tyske sociologen Hartmut Rosa och hans tankar om resonans och försöker sig även på lite processteologi.