Preview Mode Links will not work in preview mode

Ingen hinner fram

May 26, 2021

Valle Erling är hematolog och musiker och med Ludvig och Pontus pratar han om om blodet; dess betydelse i kristendomen och i människan. Ett samtal om blod, läkekonst, nattvarden, rockmässor med Eldkvarn, Bob Dylans nobelpris, att turnera land och rike runt och om döden.


May 19, 2021

Ludvig reflekterar kring munkar, fastbundna katter och gudstjänstens liturgi efter att ha firat gudstjänst för första gången på mer än ett halvår. Pontus har tankar kring resandets existentiella dimensioner. Dessutom tar vi reda på vad som, rent objektivt sett, är kristen musik. 


May 12, 2021

I veckans avsnitt pratar Ludvig om det eviga livet utifrån sina känslor kring hans pappas död tidigare i år. Behöver vi det eviga livet? Är det skönt med ett slut? Vad är egentligen evigt liv? Pontus öppnar upp det kristna språket för döden med hjälp av Tomas Tranströmers poesi.


May 5, 2021

I veckans avsnitt svarar vi på (några av) era frågor! Bland annat lätta frågor som meningen med livet, vad tid är, vilken försoningslära som är att föredra.  Men också såklart tyngre frågor som vilka Pontus favoritspelare i Blåvitt är och vad vi skulle jobbat med om vi inte var präster. Samt en hel del...