Preview Mode Links will not work in preview mode

Ingen hinner fram

May 25, 2022

Veckans gäst är musikjournalisten Fredrik Strage som guidar oss igenom de religiösa stråken i populärkulturen. Skäggrock, autenticitet, mormoner, South Park, rapmusik, psykadeliska kyrkfönster, technomässor, avlatsbrev och mycket mer! 


May 18, 2022

Vad är det levande? Är människan en existentiell sköldpadda? Och var kommer Gud in i bilden, eller människans medvetande, egentligen? I veckans avsnitt summerar Ludvig intrycken från Teologdagarna på Styrsö och föreläsningar med Ylva Eggehorn, Mikael Kurkiala och Thomas Kazen.


May 11, 2022

I veckans avsnitt fördjupar vi oss ännu en gång i en drapa från Dag Sandahl. Vad betyder det att Jesus är en fåraherde? Vad betyder det att Dag Sandahl vänslas med får? Och vad betyder språket för vår förståelse av världen och Gud? Dessutom: Biskopar, Bergman och nazismen! 


May 4, 2022

I veckans avsnitt försöker Ludvig lösa Pontus problem med alla sina mail genom att gå igenom vad den franske filosofen Albert Camus har skrivit om Sisyfos och det absurda. Om att hitta mening i världen genom att förlora den, om skillnad mellan skuld och konsekvens och om att förlåta alla dom vi glömt att svara...